2023-03-27

Junior-SM inomhus 2023.


Ännu en helg över och ännu en tävling avklarad, denna helgen så var det SM igen, men nu för juniorer.

Från klubben åkte en ensam tapper skytt och gav sitt allt, Jonna Thorell låg på plats 4'a efter grundomgångarna och var på så sätt redo för finalerna. Efter en seger i första matchen och en vågskålförlust i andra så var Jonna vidare för att slåss om bronset. I bronsmatchen så blev det väldigt jämnt, första rundan blev förlust med 26-27, andra rundan en seger med 27-26. Därefter så blev de nästkommande två rundorna lika, så med 4-4 i set poäng kunde de sista tre pilarna vara avgörande. Och avgjorde det hela gjorde Jonna verkligen, med 29-26 så tog hon hem setet och på så vis bronset.

Ett enormt grattis till våran Jonna Thorell för hennes brons i WU21 Compound.


Är man nyfiken på att se alla skyttars resultat och vem som vann i de olika klasserna så kan man göra det HÄR.

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-19

Tavel-SM inomhus 2023.


Då var årets SM för tavla inomhus avklarat och från Karlskrona Bågskyttar hade en tapper trupp åkt för att slåss om medaljerna.

Efter en grundomgång på Lördagen så visade det sig att två skyttar kvarstod och skulle in i finalomgångarna, Roberth och Angelica.


Dessvärre så föll Roberth i första finalen mot David Jantol från Lindome, men desto bättre gick det för Angelica.

Hon gick segrande ur kvartsfinalen med 3-7 i ställning mot Karin Belinki-Jonsson från Luleå BS. I semifinalen förlorade hon dock med 6-0 mot Ulla Domeij från Gävle BK, Ulla vann i sin nästa match guldet, så det var et ttufft möte Angelica fick. Men med stärkande ord från coachen som hade en handskriven papperslapp på ryggen med orden "coach" så fick hon istället slåss om bronset. Och där visade hon sitt esse, med en poängökning vid varje omgång så blev hon bara bättre och bättre, och med all rätt tog hem en välförtjänt bronsmedalj till Karlskrona.


På plats fanns och ett lag i långbåge taggade till tusen på att få tävla, men tyvärr så kvalade laget inte in på finalstegen. Men skam den som ger sig, nästa gång är ni där och visar dem vad ett långbågelag ifrån Karlskrona kan erbjuda.


Stort grattis till alla skyttar och anhöriga som följde med för ett tappert kämpande och välkomna hem för välförtjänt vila efter eran resa norröver.


Är man nyfiken på att se alla skyttars resultat och vem som vann i de olika klasserna så kan man göra det HÄR.

Fler bilder ifrån tävlingen hittar ni i galleriet.

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-11

3D träning för alla våren 2023.


Vårsolen har börjat värma skönt och lockar till skytte utomhus.

Våra discipliner inom skogsskyttet är 3D, fält och jakt. Målen i 3D består av olika typer och storlekar av figurer som skjuts på varierande avstånd längs en slinga i skogen. Det bjuder både på roliga varierande utmaningar och en naturupplevelse i mindre grupper.

Den 26 mars drar vi igång årets träningsgrupp för 3D skytte både för de som vill förbättra sitt skytte och för de som vill prova på denna spännande disciplin. Alla är varmt välkomna!

Första tillfällena gör vi en introduktion och kollar vad deltagarna behöver för att komma vidare. Därefter anpassar vi övningarna till nivån för respektive skytt. Ett mål är även att alla ska kunna känna sig inspirerade och bekväma med att vara med på klubbens egna 3D tävling den 6 maj.


Tider:

Träningstiderna med övningsledare är söndagarna 26/3, 2/4 och 16/4, kl 10-12. Utöver dessa tre tillfällen kör vi även träningspass i grupp med deltagare som redan är igång.


Utrustning:

För de som inte har egen båge går det att låna av klubben. Eftersom detta är utomhusskytte behöver dock var och en ha egna pilar. Har du ännu inte egna pilar så försöker vi hjälpa dig med detta. Kontakta i så fall så snart som möjligt Göran Karlsson 0733-743803.


Ansvarig:

Ansel Berghuvud 0709-546145, ansel.berghuvud@gmail.com

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-05

Best in show på Sundsträffen!


I Lördags så annordnade BK Gripen Sundsträffen, en härlig liten taveltävling inomhus. Iväg var 3 skyttar som bar klubbens logga och gav sitt allt, varav en gav mer än vad hon nånsin gjort tidigare.

Med ett nytt personbästa så bärgade Angelica.L inte bara hem guldet i damklassen för långbåge, hon slog även herrarna och blev den med högst poäng av alla långbågsskyttar på tävlingen!


Ett stort grattis till Angelica för hennes prestation, samt resterande skyttar för ett mycket tappert kämpande!

Klicka på bilden för stor version.